След близо 40-годишна пауза, Стара Загора отново ще посрещне най-добрите представители на борбата у нас, предаде репортер на "Фокус". От днес до 7 януари в спортна зала "Стара Загора“ ще се проведе Държавно първенство по борба.

На тепиха ще излязат повечето от най-добрите борци, а резултатите от първенството са един от критериите за претендиране за титулярно място в националния отбор за предстоящите олимпийски квалификации. За първи път в града на липите ще се състезават и жени в свободен стил.

Тази вечер от 17.00 часа в двора на IX ОУ, ул. "Българско опълчение" №80 ще се проведе Техническа конференция и жребий, свободен стил.

В петък (5 януари) от 8.00 часа ще се проведе Мерене свободен стил, от 10.00 часа - Елиминации, репешажи, финални срещи и награждаване свободен стил, а от 17.00 часа - Техническа конференция и жребий - жени.

В събота (6 януари) от 8.00 часа - Мерене жени, от 10.00 часа - Елиминации, репешажи, финални срещи и награждаване жени, от 14.00 часа - Общо събрание (единствена точка, приемане на оценката за дейността на клубовете за 2023 г.), от 17.00 часа - Техническа конференция и жребий - класически стил.

В неделя (7 януари) от 8.00 часа - Мерене класически стил, а от 10.00 часа - Елиминации, репешажи, финални срещи и награждаване класически стил.