През следващите няколко дни Стара Загора ще бъде домакин на три значими международни спортни събития. Това съобщи Петко Крумов, началник-отдел "Спортни дейности“ в Община Стара Загора, предаде репортер на "Фокус". Всички спортни прояви са по повод празника на града и са организирани с подкрепата на Община Стара Загора.

Балканиада и Международен турнир по спортен бридж традиционно ще се проведат в града на липите от 9 до 13 октомври в конферентните зали на хотел "Верея“. Организатори са "Клуб по спортен бридж - Стара Загора".

В Балканиадата ще вземат участие 16 отбора от различни държави -  България, Румъния, Сърбия, Македония, Турция и Белгия. Балканиадата ще се проведе в дните 09 и 10 октомври. Началото е от 10.00 часа на 09 октомври.

Международният турнир  по спортен бридж ще се проведе от 11 до 13 октомври. Това е най-мащабното събитие по спортен бридж на Балканите, в което ще се включат над 150 участника. Те ще демонстрират своите стратегически умения и тактики в игра, която изисква концентрация, екипна работа и логическо мислене. Началото е от 10.00 ч. на 11 октомври.

За десета поредна година Стара Загора ще бъде домакин на Балканиада по футбол за ветерани, която ще се проведе на 11 и 12 октомври 2024 г. (петък и събота). Събитието е по повод празника на града и ще започне от15.00 ч. в спортен комплекс "Трейс Арена" в Стара Загора.

В Балканиадата по футбол за ветерани ще вземат участие отбори от Р. Кипър, о. Корфу (Гърция), гр. Бурса (Турция), гр. Карлово и гр. Стара Загора.