Моника Маринова, която е председател на Сдружение на Тарловите пациенти в България - Лечение без граници е жената, заплашена в социалните мрежи заради позицията й по случая с нарязаното 18-годишно момиче от Стара Загора, научи "Фокус". Тя познава семейството на обезобразеното момиче от дълги години.

"Понеже телефонът ми е пламнал от няколко дни, е време да излезе и от мен, че именно аз съм заплашената от профилът Виктор Костов, който беше отстранен от работа, до изясняване. Една част от хората са познали гласът ми, други предполагат! Всички, които ме познават, знаят, че няма да мълча! След получаване на заплахата, моментално съм направила, всичко по закон! От тук нататък, чакам разследващите и Районна прокуратура да си свършат работата в най - кратък срок!

Ако наистина профилът, от който съм заплашена е бил хакнат, кой ме е заплашил? Държавата има ресурса да разбере това! Чакам да видя реални действия, а не пак да чакаме 30 дни! Благодаря на всички за подкрепата. За нас е важно да знаем, че не сме сами! Две семейства, изживяваме ад! Днес очаквам всички старозагорци, да са пред Съдебна палата в 18.00 часа", апелира Маринова.

Припомняме, че в събота 26-годишен мъж е задържан за заплахи срещу жена в социалните мрежи.  По случая е образувано досъдебно производство по чл.144 от НК под надзора на Районна прокуратура гр.Стара Загора. Като съпричастен към извършеното деяние е установен и задържан 26-годишен мъж. Работата по случая продължава.

Малко по-късно ръководството на “Мини Марица-изток", където работи мъжът, отправил заплахите, го отстрани от работа. Ръководството на “Мини Марица-изток" ЕАД категорично се разграничи и остро осъжда позицията на Виктор Костов относно инцидента с пострадалото момиче. "Със заповед на управителя на Рудник “Трояново-север" Виктор Костов е отстранен от работа до изясняване на всички обстоятелства", обявиха от дружеството.

Рени АТАНАСОВА