Рехабилитацията на пътя от Прибой през местност Боровец започва следващия понеделник, 30 септември. Около 4 700 кв. м асфалтова настилка ще бъде възстановена в рамките на около седмица. Дейностите се финансират от програмата за текущ ремонт и поддръжка на Община Варна. След рехабилитацията пътят ще бъде ползван за обходен маршрут при основния ремонт на пътя "Аспарухово“ – "Галата“.

Този ремонт ще обхване 3,4 км от отбивката за "Карантината“ до кръстовището с пътя за местност Боровец. Стойността на проекта е близо 9,8 млн. лв. с ДДС и се реализира по Инвестиционната програма за общински проекти на Министерството на финансите, по която Варна получава 100 млн. лв.

По ремонтирания участък ще се извърши подмяна на ВиК мрежата, ще се изградят бордюри и двустранни тротоари с ширина от 1,5 до 3 метра и скосявания с цел достъпност, подмяна на настилки, маркировка, улично осветление, кабелни линии, отводняване и др.

Община Варна ще информира допълнително гражданите за точната дата за началото на ремонта, за линейния график на дейностите и временна организация на движението.