От началото на годината в Окръжна прокуратура -Видин са образувани 67 досъдебни производства сещу лица, управлявали моторно превозно средство (МПС) след употреба на алкохол. Това съобщи за "Фокус“ прокурор Владислав Влашев, говорител на Окръжна прокуратура – Видин.

Само преди дни съдът произнесе присъда от шест месеца "лишаване от свобода“ при първоначален строг режим на обвиняемия М.Д. за шофиране след употреба на алкохол. Подсъдимият е лишен и от правото да управлява МПС за срок от една година и шест месеца и му е наложена глоба в размер на 500 лева.  Това съобщиха от Районна прокуратура – Видин.

М.Д. е осъден за това, че на 1 юли 2021 г. е управлявал под въздействието на алкохол, лек автомобил по ул. "Дузлука“ в с. Арчар, област Видин. Проверката е установила, наличие на 2,24 промила алкохол в кръвта. В хода на досъдебното производство по случая е било установено, че две години по-рано, през 2019 г. обвиняемият е бил осъден от Районен съд – Лом за същото деяние. Затова и той следва да изтърпи и наложеното му от съда по това дело наказание от четири месеца "лишаване от свобода“, уточняват от прокуратурата.