Международен фестивал "Творците“ се провежда в Пловдив от 19 август на територията на Културен център "Бизнесът за Пловдив“ – къща Иван Черноземски. Събитието се осъществява със съдействието на Община Пловдив и е част от културния календар на Пловдив за 2024-а година. То е продължение на пленера "Творецът" от 2008 г.

Сега вече фестивалът се е разширил в три основни направления – музика, литература и живопис.

В предаването "Цветовете на Пловдив" по Радио "Фокус" днес ще ви разкажем повече за този уникален по рода си фестивал, който е изпълнен с талант, вдъхновение и желание на ученици, студенти и преподаватели от художествените училища в Пловдив. Ще чуем организаторите и ръководителите на майсторски класове Матей Матеев и проф. Стела Динкова, както и Александър Стайков, от Бизнесът за Пловдив, които предоставят базата си за този фестивал.

Ще ви срещнем и с някои от учениците творци - младият китарист Александър Иванов и младият художник Елена Генчева. Ще чуем и финални акорди на модул "Музика" в първото издание на Международен фестивал "Творците".

Тази вечер от 18.00 ч. е закриването на фестивала с изложба живопис на участниците в майсторския клас на изключителния художник Матей Матеев.

Слушайте предаването "Цветовете на Пловдив" по Радио "Фокус" от 14.00 до 15.00 часа на 89.9 MHz, от понеделник до четвъртък. Повторението е в същите дни от 22.00 часа.

Автор и водещ на предаването е Цветана Тончева.