Защо съвременният човек има усещането за постоянна тревожност? Какво я поражда и как може да се справи с нея? На тези и други въпроси ще отговори д-р Боряна Тодорова – лекар-психотерапевт при гостуването си в Регионална библиотека "Николай Вранчев" на 8 октомври от 18:00 ч. Срещата-разговор на тема "Еволюция на тревожността" е с вход свободен, съобщиха от библиотеката.

Д-р Боряна Тодорова е родена в гр. Смолян, в семейството на лекар и инженер. Средното си образование завършва в Езикова  гимназия "Иван Вазов" – гр. Смолян, а лекарското си образование в Медицински университет – София. Скоро след завършването си е поканена във Финландия за работа по научни проекти, където остава да живее и практикува като лекар и психотерапевт и до сега. Д-р Тодорова следва интересите си в областта на психиатрията, като от 2011 година практикува като лекар в различни доболнични и болнични звена в университетската болница в гр. Куопио (Финландия). През 2018 се дипломира след 4 годишно обучение като психотерапевт CBT/ACT (Cognitive-Behavioral Therapy/ Acceptance and Commitment Therapy - Когнитивно-поведенческа терапия/ Терапия на приемане и ангажиране), а през 2023 г. завършва едногодишно обучение по интегративно хранене. През пролетта на 2024 г. приключва двегодишното си обучение за фасилитатор на работното място.

Д-р Боряна Тодорова участва в семинари и симпозиуми, организирани в България и чужбина, работи с пациенти от различни краища на света, вярва в силата на природата и лечебното й въздействие върху нас, доброто в хората и работата в екип.