Седмицата стартира с ранна среща в понеделник с колегите от Столичен инспекторат по една от най-наболелите теми през последните седмици - незаконното изсипване на земни маси в терени, предназначени за парк "Източен" до "Горубляне". До момента са констатирани множество нарушители и са издадени десетки нарушителни актове. Това заяви кметът на столичния район "Младост" Ивайло Кукурин в седмичния си отчет, предаде "Фокус".

От страна на администрацията са алармирани всички компетентни органи, имащи отношение към проблема и съдействаме с целия си ресурс за установяване и на собствениците на терените. Колегите от 07 РУ също са всекидневно на терен и очакваме РИОСВ също да вземе отношение и да наложи сериозни санкции на фирмите, извършващи това безчинство", добави още Кукурин.

От думите на кмета става ясно, че е обсъдено развитието на игрището за петанк в парка на ж.к. "Младост 3".

"Направихме консултация с представители на федерацията с цел да изградим така игрището, че то да се ползва от максимално много хора и да е домакин и на големи състезания", каза районният кмет.

В район "Младост" започна същинската дейност по ремонт на кучешката площадка в парк "100 години София". Кукурин обще в кратки срокове дейностите да завършат, след като вече е налице новата посипка на терена. Също така ще бъде подобрено и състоянието на основата на кучешката площадка в парка.

На 29.08.2024 г. е извършена обработка на тревните площи срещу кърлежи съгласно одобрените графици за район "Младост". Контролът се е осъществил от експерти в отдел "Екология" на районната администрация, съгласно разпоредбите на СРЗИ. 

"През настоящата седмица стартира и изграждането на нови детски площадки в ж.к. "Младост 1", пред бл. 71, и при блокове 55/56, в ж.к. "Младост 2"- пред търговски център РУМ, в ж.к. "Младост 3", зад бл. 310, в ж.к. "Младост 4", зад бл. 401", съобщи още Кукурин.