За 51-ви път Спортното училище "Юрий Гагарин" посрещна своите ученици - настоящи и бъдещи шампиони.

По традиция това става на 1 септември – ден, събиращ в едно силни емоции и огромната училищна общност, обединяваща образование и спорт. Тържествено и с празнично настроение беше открита новата учебна 2023/2024 година в присъствието на кмета Димитър Николов. В церемонията участваха още Йорданка Ананиева - зам.-кмет, Павлин Иванов- зам. областен управител, Атанас Атанасов - регионален експерт на Министерството на младежта и спорта.

Директорът на Спортното училище Янчо Стойчев приветства с мотивиращо слово учениците, с пожелания за много бъдещи успехи както по отношение на образованието си, така и в областта на професионалното си спортно развитие при представянето си на световни и европейски първенства, олимпийски игри, международни турнири и държавни първенства.

Не бяха подминати и петокласниците, които за първи път прекрачват прага на училището. Пожеланията към тях бяха да са ученолюбиви, да се доверяват на своите учители и треньори, да се подготвят с нестихващ стремеж към високите спортни постижения.

Кметът Николов обяви в речта си, че с решение на Общинския съвет предстои основен ремонт на сградата, в която се помещава Спортното училище в момента. Освен това Община Бургас ще кандидатства по проект за изграждане на напълно нов самостоятелен модерен учебно-тренировъчен корпус, с общежитие и столова.

"Назад във времето Спортното училище винаги е било част от самочувствието, спортните успехи и надеждите за шампиони на град Бургас. Бъдете здрави, по-малко травми и повече успехи на спортното поле", заяви пред ентусиазираните ученици и преподаватели кметът Николов.

Поздравителен адрес от името на министъра на младежта и спорта Димитър Илиев прочете Атанас Атанасов. Павлин Иванов приветства учениците от името на областния управител Пламен Янев.

Стана ясно, че от тази учебна година с решение 469 от 7 юли 2023 година на Министерския съвет, СУ "Юрий Гагарин" е обявено за иновативно училище.