През месец юли на летището край с. Иново ще се проведе раликрос "Видин", II кръг от националния шампионат, съобщиха от пресцентъра на Областна управа. Спортното събитие ще бъде под патронажа на областния управител Любен Иванов.

Областният управител пое ангажимент да подкрепи развитието на автомобилния спорт във Видин, след среща с председателя на АСК "Жико - моторспорт" Иван Иванов. В рамките на приемния ден на областния управител, председателят на АСК представи пред Любен Иванов спортния календар на клуба. С подкрепата на областния управител на 1 май, отново на летището край село Иново, ще се проведе авто шоу - тайм атак, дрифт такси и рали такси. С тези прояви ще бъде открит сезонът за автомобилния спорт. Спортното събитие ще е под надслов "Да спрем войната по пътищата".

На 20 август е стартът на рали спринт "Грамада - Божурица", с домакин община Грамада.

Автомобилният сезон ше бъде закрит на 26 октомври, празника на Видин, с последния кръг на националния шампионат по раликрос.

"Срещнах разбиране и пълна подкрепа от страна на областния управител. Това е една наистина добра новина за всички любители на автомобилния спорт. Спорт, в който Видин има своите десетилетни традиции. След като миналата година община Видин оттегли подкрепата си и състезанията бяха отменени няколко дни преди старта, сега мога да кажа - раликрос "Видин" се завръща в националния календар на българския автомобилен спорт", заяви след срещата с областния управител председателят на АСК "Жико - моторспорт" Иван Иванов.