Световният шампион от Мастър първенството на планетата по кану-каяк Александър Григоров дари последното си отличие за спортната колекция в Юнашкия салон на Варна. Състезателят на варненския клуб "Черно море Бриз кану-каяк“ триумфира в дисциплината едноместно кану на 500 метра на Световното първенство по кану-каяк за младежи до 23 г. То се проведе през месец юли на гребния канал в Пловдив.

Григоров измина дистанцията за 1:59:540, като изпревари с повече от 6 секунди втория в класирането - поляка Симон Цайбъл. Варненецът се представи отлично и на по късата дистанция - 200 метра едноместно кану, където, след много оспорвана битка и фотофиниш, само 4 стотни го разделиха от златен дубъл. Шампионът получи медалите си от 5-кратния световен и 2-кратен олимпийски първенец и председател на българската централа Николай Бухалов.

Григоров връчи отличията си на заместник-кмета Илия Коев и на директора на дирекция "Спорт“ към Община Варна Кристиан Димитров, които благодариха за оказаната чест и му пожелаха нови и още по-големи спортни успехи.