Комплект спортни топки и парична награда в размер на 1000 лв. ще получи  в Добрич училище или детска градина, победител в "Градска рециклиада", припомнят от "Екопак", партньор на Общината в тазгодишната кампания, предаде репортер на "Фокус"

Цяло лято могат да се предават събраните пластмасови бутилки и кенчета на площадката за разделно събиране на отпадъци на Община Добрич. Там те ще бъдат претеглени и ще бъде отбелязано за кое училище или детска градина са предадени. Голямата награда е за победителя, събрал и предал разделно най-много. Финалът е през ноември.

Площадката за разделно събиране на отпадъци е с локация - ЖК "Балик-Йовково – юг“, по ул. "Христо Ботев“ №68 (след старото обръщало в ЖК "Балик“) . Работи от понеделник до петък от 9:00 до 18:00 ч. 

Мотото на кампанията е "Изхвърли бутилка или кен! Спаси живот!". Общината, постигнала  една от целите, поставени тази година - да се увеличи с минимум 70%  събраното количество рециклируеми отпадъци от пластмасови бутилки и алуминиеви кенове, ще спечели специална награда. Участват 14 български общини. Победителят ще получи  автоматични дефибрилатори за животоспасяваща първа помощ, които ще бъдат поставени на различни обществени места.

"Екопак" и Община Добрич периодично представят междинни резултати от класирането на училища и детски градини в "Градска рециклиада". Почти 5 месеца има до финала, размествания са възможни до последно.

Жулиета НИКОЛОВА