Две мозъчно-черепни операции са извършени на велосипедиста, който се блъснал във врата на спрял автомобил на улица "Генерал Данаил Николаев" и си ударил фатално главата. Това стана ясно при разпитите на свидетелите и вещите лица по делото, което се води от съдия Иван Бонев в пловдивския окръжен съд, предава "Фокус".

Инцидентът стана в късния следобед на 3 декември 2021 година. Според обвинителния акт, подсъдимата Нина Станчева-Димитрова е нарушила правилата за движение и по непредпазливост е причинила смъртта на велосипедиста Георги Попов.

На водачката са направени тестове за алкохол и наркотици и резултатите са били отрицателни. На мястото веднага се събрали хора, които се опитали да оказат първа помощ на пострадалия. Самата шофьорка също била изпаднала в шок, разказват очевидци.

Станчева обяснила пред служителите от "Пътна полиция", че, след като спряла автомобила, си изтървала на пода мобилния телефон. Отворила малко вратата, за да й по-удобно да го вземе. Тогава чула шум и, като се изправила, видяла човек на земята. 

Когато на местопроизшествието пристигнал синът на велосипедиста, пострадалият вече бил с превързана глава, а бинтът отзад бил целият напоен с кръв. Бил в съзнание, говорел и псувал. Откарали го в болница, където му направили животоспасяваща операция.

След това съпругата му подписала декларация за нова интервенция. Докато велосипедистът бил в отделението по реанимацията, започнал да прави гърчове и чак тогава му направили скенер, разказа дъщерята. Образната диагностика показала, че състоянието му е по-тежко от предполагаемото и лекуващият лекар многократно й се извинил. На следващия ден, 17 януари 2022 г., пострадалият починал. 

Георги Попов бил здрав, жизнен и активен мъж за своите 79 години. Карал велосипед, събирал се с приятели, посещавал спортни мероприятия, разказаха в съдебната зала покрусените от загубата му близки.

Самата подсъдима заяви, че ще даде показания след изслушването на всички свидетели и вещи лица. Следващото заседание е насрочено за 2 октомври от 9:30 часа.