"Тези наистина ще си казват наздраве", "мечтата на много от селата се сбъдва. Да живеят в Софето" и "имат график кой кога да си отваря прозореца" са част от ироничните коментари в задочния спор, който се заформи във Facebook по повод отстояние между сгради в София, предава Sofia24.bg.

Toва е "Младост 1", на мястото на блока в дъното имаше поляна с футболни врати, на които си играхме като малки, уточни локацията един от хората, които взеха участие и коментираха въпросната снимка в социалната мрежа.

Имаше обаче и по остри изказвания, публикуваме част от тях:

"Това се случи заради преселението на провинцията в София. Няма как цяла България да дойде тук, но хората не го разбират - продават ниви и купуват панелки, а строителните фирми издържат властта и им е позволено всичко. Хубавата ни София заприлича на гето";

"Интересно, защо като обикаляте по тесните италиански улички, ахкате и цъкате от кеф, а тук се мръщите. Пишман критици се навъдиха";

"Направете една лека разходка до Виена, Прага, Будапеща и питайте защо там също е така, но никой не реве";

"Те съсипаха всички квартали от лакомия. Ама като има кой да купува ..."

"Хора, не се обиждайте и не се мразете един друг! Истинските врагове са само 240 на брой и се намират в парламента! Докато го има това “разделяй и владей" всичко на тия скапаняци ще им е наред. Трябва ни обединение, не разделение. Виждаме вече 30 години, че с разделение нищо не се постига, време е за тотална промяна в мантелитета на българина и тогава ще настъпи промяната за всички нас!" - това е мнението на друг, включил се в интернет спора между софиянци и столичани.

Намираха се и балансьори в разговора:

"Те като са купили първата постройка, втората я е нямало още. Построена е много по-късно с разрешение от отговорните институции, одобряващи строежа", се опитва да разясни ситуацията възпитана дама.

"Това са магазини......"

"В почти всички столици го има това"

"Е кво? Има място за сядане отдясно".