Най-добрата мешана скара във Варна! Все още слюнки пълнят устите на стари варненци, минавайки край вече несъществуващата култова махана "Евксиноград“.

Тя бе сгушена в тясната уличка "Антон Иванов“ (сега "Стефан Стамболов“), пряка на бившия бул. "Ленин“ (сега "Княз Борис I“), на "каре“ разстояние от хотел "Черно море“.

Страхотна радост, припомняха си хората едно отминало време. Механата я няма отдавна. Тя обаче е днешния "герой“ в рубриката на Varna24.bg - "Преди и сега“.

Спомените са си спомени! Все пак те връщат всеки човек към едни отминали времена.

Реалистично погледнато обаче дали вкусът на храната, сервирана в механата през 80-е години на ХХ век е била по-добра от тази на сегашните заведения? Това е риторичен въпрос, тъй като това е субективен фактор – зависи от всеки човек лично индивидуално.

Факт е обаче, че преди близо 50 години заведенията във Варна се брояха на пръстите на ръцете. Сега те са много повече и много по-разнообразни. Спомените се базират на множество фактори – дори и храната в дадено заведение да не е била добра, то е важно обстановката, компанията, музиката, преживяването като цяло.

Факт е, че преди демократичните промени, менюто в заведенията бе бедно – предлагаха се не толкова разнообразни ястия. За това помним и механа "Евксиноград“, където имаше мешана скара, за това се помни принцесите в Снек-бара, и някои други по-различни за времето хранителни предложения.

Припомнете си ТУК публикацията от "Преди и сега“ от миналата седмица.