Спокойно започна изборният ден в Кюстендил. За "Фокус“ председателят на Районната избирателна комисия – Кюстендил Венцеслав Механджийски съобщи, че всички секции в региона са отворили навреме.

Има информация за около десет болни членове на секционни избирателни комисии, но те своевременно се заменят. Това не преми на изборния процес.

"Фокус“ припомня, че заради извършващите се ремонтни дейности в сградите на Основно училище "Професор Марин Дринов“ и Основно училище "Св. П. Хилендарски" - Кюстендил има промяна на адресите на разположените там СИК.

СИК №102900005 е преместена от Трето основно училище "Професор Марин Дринов“ в сградата на Клуб на хора с увреждания, ул. "6 септември“.

СИК №102900006 е преместена от Трето основно училище "Професор Марин Дринов“ в сградата на Професионална гимназия по туризъм " Никола Йонков Вапцаров".

СИК №102900010 е преместена от Трето основно училище "Професор Марин Дринов“ в сградата на Професионална гимназия по туризъм " Никола Йонков Вапцаров".

СИК №102900011 е преместена от Трето основно училище "Професор Марин Дринов“ в сградата на Професионална гимназия по туризъм " Никола Йонков Вапцаров".

СИК №102900012 е преместена от сградата на Шесто основно училище "Св. П. Хилендарски" в ПГИМ "Йордан Захариев“.