Изборният ден в 225-те секции в Разградско протича в сравнително спокойна обстановка. До този момент няма данни за прояви, които биха застрашили нормалното провеждане на изборите, съобщиха от Разградската полиция.

Общият брой сигнали, постъпили в ОДМВР-Разград, стана 27, след като бе довършена работата по постъпил във вчерашния ден сигнал, касаещ територията на РУ-Лозница. Съставени са 25 протокола за предупреждение. Материалите, събрани от извършените проверки, са докладвани по компетентност в прокуратурата. Към момента няма образувани досъдебни производства. По сигнала за разлята течност пред клуб на политическа партия в Кубрат е образувана проверка по чл.325 от НК. Установен е извършителят – 21-годишен младеж от Кубрат.

Звената на сектор "Български документи за самоличност“ продължават да издават удостоверения на граждани с изгубени, откраднати или повредени лични карти, за да могат да упражнят правото си на глас в избора за парламент. До 17.30 часа днес с удостоверения за гласуване са се снабдили 14 граждани – четирима в Разград, трима в Исперих, двама в Кубрат и петима в Лозница. Връчените готови лични карти са 27 – 11 в Лозница, 11 в Исперих, една в Кубрат и четири в Разград.