Репортер на "Фокус" установи, че макар и привидно почистени, спирките на градския транспорт са недостъпни. Огромни камари със сняг ви делят от тротоара до вратата на трамвая, например./виж галерията/. Фотосите са от ул. "Пиротска". Самото платно е почистено, но снегът е натрупан в периферията, което прави слизането от тротоара истинско приключение.

Ситуацията по малките квартални улици е буквално бедствена. Огромен клон е запречил пътното платно на ул. "Българска морава", в район "Възраждане". /виж галерията/.

Минаването на автомобили е невъзможно. Лошото е, че и собствениците на коли в квартала са принудени да извършват нарушение, за да се измъкнат от капана. Улицата е еднопосочна, но единственият вариант за минаване е на заден ход и директно излизане на натоварения булевард "Тодор Александров".

В същото каре – непрестъпни са и голяма част от тротоарите. Паднали, огромни клони пречат за придвижването на пешеходците. Да не говорим, че минаването по тротоара крие огромни рискове, защото във всеки един момент е възможно, натежал от снега клон да падне върху главата ви.

От "Фокус" призовавеме да се движите възможно близко до сградите и да избягвате да минавате под дърветата.