В събота и неделя служители на пътна полиция, към Пето РУ и РУ Девня проверили 43 и 48-годишни шофьори. При направената проверка за алкохол с техническо средство са отчетени положителни проби в издишания въздух.  Единият от мъжете е  отведен в болнична лаборатория, където е отказал да даде проба. Срещу двамата са образувани досъдебни производства, съобщиха от ОД на МВР в морския град.

От там допълниха, че с кокаин е задържан 36-годишен варненец. Преди ден, нарушителят бил спрян за проверка от полицаи от Второ РУ, които му направили наркотест, който отчел положителен резултат. Мъжът е задържан за срок до 24 часа. Срещу него е образувано досъдебно производство.

В резултат на предприети оперативни действия, служители на Пето РУ  са установили и задържали извършител на кражба – около 4 метра многожилен електрически проводник. 33-годишният варненец, известен на органите на реда, осъществил престъпното деяние в хотел в курорта Св. Св. Константин и Елена. Полицаите са образували досъдебно производство и са приложили инкриминираните вещи към делото.