Снощи в залата на Национално училище за фолклорни изкуства “Широка лъка“ се проведе традиционният Коледен концерт. Залата се оказа малка за всички зрители – родители и гости, дошли да се насладят на прекрасните изпълнения на младите талантливи деца на България, съобщиха от училището.

Официални гости на тържеството бяха: Зам. областният управител на гр. Смолян – Зарко Маринов, Кметът на с. Широка лъка – Васил Седянков, Директорът на ДГС – инж. Т. Кушлев, Директорът на ЦРДУ – Роксана Кушлева,  много други гости, представители на различни институции,  дарители на училището, родители. Цветя и поздравителни  адреси бяха получени от Кмета на Община Смолян – Николай Мелемов , от Областния управител – Захари Сираков, от Кмета на с. Широка лъка – Седянков.

Директорът на училището Стоянка Тенова приветства гостите с добре дошли, отправи топлите си пожелания към всички, по случай предстоящите коледни и новогодишни празници и ги покани   да се насладят на празничния концерт.

Коледният концерт се превърна в един спектакъл от музика, багри, песни и танци. Не може да се опише с думи това, което младите таланти сътвориха на сцената, в препълнената зала. Разнообразна и изпълнена с емоционален заряд беше празничната програма, наситена с изпълнения на представителния хор и оркестър, на камерни групи, солисти и ансамбъл.  Публиката се наслади на магията на танца и  уникалността на оркестровата и хорова музика, поднесени от нашите талантливи възпитаници с огромно желание, настроение и емоция. Младите таланти показаха красотата на всички фолклорни области на България. Прозвучаха коледни песни, изпълнени от много солисти.

След края на концерта Зарко Маринов поздрави учениците и благодари за прекрасната програма, в която има толкова много традиции , талант и бъдеще. " В наше лице, вие имате един приятел, който е готов да ви помага винаги“ – каза още той.

Тенова  отправи своите поздравления към участниците в концерта, каза, че това са талантите на България, хората, които превръщат в своя съдба българския музикален фолклор. След това покани на сцената всички учители, с помощта на които този спектакъл се осъществи.

Изненадите продължиха с раздаване на еднократни стипендии за изявени ученици, за техни ярки постижения и активно участие в художествено – творческата дейност на училището. Директорът на училището благодари поименно на дарителите, помогнали със свои средства. Последната от стипендиите беше специалната награда на Зам. кмета на Община Смолян – д-р инж. Мариана Цекова, в размер на 1000 лв. за изключително талантливия наш  гъдулар Лъчезар Йорданов – ученик от 12 клас. Всички наградени ученици бяха трогнати от раздадените стипендии.

В навечерието на най – светлия християнски празник – Коледа, Национално училище за фолклорни изкуства "Широка лъка“  поздравява всички с пожелания за топлина и уют в домовете, здраве и хармония в семействата, щастие и радост в сърцата!

Нека магията на Коледа да донесе мир, любов и благодат, с надежда за по-добър свят, за сбъднати мечти, за повече радост и усмивки по лицата!