Спектакълът "Питър Пан“ на Детска театрална школа "Патиланци“ към Куклен театър – Русе с голям успех на приключилия XXVII Национален ученически театрален фестивал "Климент Михайлов“.

Постановката получи Специалната награда на журито и донесе седем индивидуални отличия на младите таланти. Изпълнението на 29 юни бе високо оценено от комисията, включваща актрисата Нона Йотова, драматурга и театровед Крум Гергицов и режисьора Росица Миновска – Деведжиева. Отличени бяха Рафаела Цамбази за ролята на Уенди, Кристиан Кръстев за Питър Пан, Доника Върбанова за Зън–Зън, Тони Колев за капитан Хук и Йордан Доневски за Смий–Скаридата. За поддържащите си роли бяха наградени Искра Партинова за Тигрова Лилия и Светослав Матев за Мистър Дарлинг.

Детска театрална школа "Патиланци“ е създадена от актрисата и режисьор Деница Дончева, като част от Куклен театър – Русе, а сред една от целите ѝ е да прави театър "от деца за деца“. Школата има дългогодишна история и множество успехи. Заниманията в нея включват обучение по актьорско майсторство, импровизация, сценично и екранно поведение, създаване на костюми и реквизит, като целта е да се развият всестранно и пълноценно творческите умения и увереността на децата.

Постановката "Питър Пан“ е създадена като авторска адаптация по популярното произведение на Джеймс Матю Бари, включвайки и авторски текстове на децата. Спечелените награди са заслужено признание за техния труд и отдаденост. Успехът на фестивала "Климент Михайлов“ е още една стъпка напред в тяхното развитие и потвърждение за високото ниво на подготовка, което школата предлага на своите възпитаници.