Вчера във Враца е проведена специализирана операция с цел предотвратяване, пресичане и разкриване на престъпления свързани с незаконно притежание и разпространение на наркотични вещества, съобщиха от пресцентъра на полицията. След оперативно-следствени действия е извършено претърсване в апартамент в града, обитаван от 25-годишен мъж. Намерен е метамфетамин, канабис и електронна везна. В жилище в село Лютаджик обитавано от същото лице, са намерени и иззети ловни патрони от различен калибър. Образувано е досъдебно производство.

Отново във вторник за времето от 07.00ч. до 19.00ч. на територията на РУ-Бяла Слатина е проведена специализирана операция с цел противодействие на контрабандата и разпространението на акцизни стоки. Проверени са 20 автомобила и 30 лица .Съставени са 1 акт и 8 фиша по Закона за движение по пътищата.

На 8-ми февруари на територията на РУ-Оряхово е проведена специализирана операция с цел противодействие на конвенционалната престъпност в малките населени места. Проверени 25 автомобила и 36 лица. Установени са 6 нарушения на Закона за движение по пътищата.