Специализиран транспорт с охрана ще достави утре във Варна всички хартиени бюлетини, с които избирателите от Варненска област ще упражним правото си на глас за предстоящите на 27 октомври избори за Народно събрание, съобщиха от областната администрация в морския град.

Със същия транспорт и под охрана ще бъдат доставени още ролки за машините за гласуване, както и изборни книжа сред които и окончателните списъци на избирателите от областта. Предстои бюлетините и книжата да бъдат раздадени на представителите на всички 12 общини от област Варна и под полицейска охрана да достигнат до общинските центрове. Там ще бъдат охранявани под ключ до предаването им на СИК в деня преди изборите.

В областна администрация вече се съхраняват и охраняват печатите за СИК, кандидатските листи, както и телефоните, с които ще се осъществява видеозаснемането и излъчването на преброяването вота на гласоподавателите.

С доставените през утрешния ден бюлетини, изборни книжа и материали, необходими за провеждането на изборите за Народно събрание, Областна администрация – Варна ще бъде напълно готова с организацията на изборния ден на 27 октомври 2024 година.