Започва летният модул от образователната програма на културния институт “Лято в Галерията". Покана за ваканция с много цвят и срещи с изкуството отправя към децата на морския град Градската художествена галерия "Борис Георгиев“ - Варна. Занятията ще се провеждат през месеците юли и август, в дните от понеделник до петък от 10:00 до 16:00 часа. Те ще бъдат както в галерията, така и в художествения музей “Георги Велчев".

Образователните програми имат за цел по достъпен и увлекателен за децата начин да развият интереса им към изобразителното изкуство, като ги срещат с шедьоври на български автори и чрез тях ги запознават с различни жанрове и художествени техники.

Заниманията включват рисуване на портрети, вдъхновени от произведенията на Елисавета Консулова-Вазова и пейзаж, вдъхновени от творба на Любен Зидаров в залите от постоянната експозиция на Галерията. Подрастващите ще разглеждат произведения от различни периоди в българското изобразително изкуство, водени от музеен педагог. Те ще апликират и рисуват - ще създадат илюстрации по приказката “Хензел и Гретел" на братя Грим, ще обогатят представата си за богатството на цветната палитра с графики на Милко Божков. Организирани са и други забавни инициативи за децата. За участие е необходимо предварително записване на телефон 052 /612 363.