Специализирана полицейска операция за противодействие разпространението на наркотични вещества се проведе в Търновска област, предаде кореспондент на "Фокус“. Полицаи от старата столица и Горна Оряховица иззеха значително количество трева.

"Вчера следобед в Долна Оряховица е извършена проверка на двама местни жители на 25 и на 31 години. В по-младия са намерени и иззети два плика, съдържащи растителна маса, която при полеви наркотест е реагирала на марихуана. При последвало претърсване в ползван от него гараж е намерен и иззет още един плик със същото съдържание, с общо тегло около 37 грама. В другия проверяван са открити и иззети шише и кутия, съдържащи листна маса, реагираща на марихуана, с тегло около 150 грама. Двамата са задържани за срок до 24 часа по ЗМВР“, уточняват от Областна дирекция на МВР – Велико Търново и допълват, че по случаите има заведени досъдебни производства.

При друга проверка - в Полски Тръмбеш от 36-годишен търновец са иззети около 6 грама марихуана. Във Велико Търново пък е хванат 22-годишен с един грам канабис. Двамата са задържани за срок до 24 часа. Срещу тях са започнати бързи производства.