Специализирана полицейска операция, насочена към шофьорите с двуколесни моторни превозни средства започва днес във Великотърновска област. Акцията ще продължи до края на седмицата. Ще се проверяват мотористи, както в населените места, така и по междуградските пътища. Ще се следи за спазване на ограниченията за скорост и за други нарушения, предаде кореспондент на “Фокус".

От “Пътна полиция" отчетоха, че има спад на катастрофите в региона.

26 пътно транспортни произшествие, от които 9 тежки са регистрирани на територията на Областна дирекция на МВР - Велико Търново в периода 7 - 13 октомври. Ранените при катастрофи са били общо 16, загинали няма. Това съобщи началникът на сектор "Пътна полиция“ при ОД на  МВР – Велико Търново главен инспектор Радостин Върбанов. За сравнение в предходната седмица инцидентите са били 33, а ранените - 7.

Установени са трима шофьори, седнали зад волана след употреба на алкохол. Заловени са още един водач, употребил наркотични вещества и 12 неправоспособни. Двама са отказали проба за наркотични вещества и алкохол.

Съставени са 282 акта и са наложени 813 глоби по фиш. Изготвени са 273 електронни фиша. Заснети са 668 нарушения на скоростните режими.

В периода са изпратени 13 сигнални писма до собствениците на пътя за отстраняване на нередности и три становища по проекти за постоянна и временна организация на движението в различни проблемни участъци. Взето е участие в три комисии. Обслужени са 973 граждани.