"Чувстото е уникално, скачам за първи път за кръста". Това обяви Димитър Куманов, който днес хвана хвърления от митрополит Николай кръст в река Марица.

"На 39 години съм. Имам собствен бизнес - заведение за бързо хранене. Имам чувството, че ще го хвана. Двете ми деца бяха долу с мен. Казах им, че ще хвана на 100 процента, но те не ми повярваха. Пожелавам цялото ми семейство да е живо и здраво. Водата е студена - първоначално целият изтръпнах щом влязох в Марица. Нямам специална подготовка за скачането на кръста".

"Ои много време насам се опитвам да скачам за кръста, но става така че винаги се пада в работен ден. Чувството е много яко, щом хванах кръста целият се стоплих. Съпругата ми има имен ден днес, казва се Божана - нека да ми е жива и здрава. Тя щеше да дойде да гледа, но малката ми дъщеря се разболя и трябваше да си останат вкъщи", каза още развълнуваният Куманов.

Над 120 смелчаци скочиха във водата за кръста. Това е абсолютен рекорд на скачачи в Пловдив досега. Стотици пловдивчани бяха окупирали моста на Марица и пространствата наоколо, за да наблюдават събитието.

След това мъжете се хванаха на хоро, поведено от спасителя на кръста и запяха химна на България.