120 дка посеви в Павликенско бяха спасени от пожар. Инцидентът е възникнал малко преди 12:00 часа вчера, уточняват от Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението“. Запалило се е нерегламентирано сметище в землището на Павликени. На сигнала, подаден на тел. 112, са се отзовали трима служители от пожарната в града, които са потушили пламъци за минути. За щастие няма сериозни материални щети и пострадали граждани, изгорели са само сухи треви.

През денонощието са получени още четири обаждания за пожари. Горели са основно отпадъци и сухи треви. Спасени са сгради и десетки декари гори. Пожарникари от Велико Търново са предотвратили по-сериозен инцидент, който е можела да предизвика запалена газова бутилка, намираща се в гараж в старата столица. Произшествието е предизвикано от техническа неизправност. Имотът на улица "Никола Габровски“ е спасен.

От Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението“ отново призовават гражданите да са изключително внимателни и при никакви обстоятелства да не боравят с открит огън в пожароопасния сезон.