Спасена от опожаряване е 10 декара борова гора над Каспичан. Това научи "Фокус" от говорителя на шуменската полиция Ася Йорданова.

Задържан за пожара е 37-годишен местен жител. Минути след 11 часа днес в дежурната част на пожарната в Шумен е получено съобщение от полицейски служители на участъка в Каспичан за пожар в сухи треви и храсти над предприятие за преработка на олио в града.

На място веднага е изпратен противопожарен екип от Нови пазар. Огнеборците заварили силно развит пожар в сухи треви и храсти и ниска растителност. Пламъците били в непосредствена близост до борова гора.

На помощ са пристигнали един екип от Шумен и един от Нови пазар. Пламъците са ликвидирани и са погасени благодарение на бързите и адекватни действия на огнеборците, пет метра преди да обхванат боровата гора.

Полицейските служители, които обслужват района - Цветелин Цанков, Здравко Драгиев и Петър Стоянов установили и задържали като извършител на пожара 37-годишен мъж от Каспичан. По първоначални данни палежът е по непредпазливост.

Образувано е досъдебно производство.