Тази събота при силния вятър от разразилата се буря бяха повалени двете щъркелчета от гнездото им, намиращо се на уличната лампа на центъра на златоградското село Старцево. Това съобщи за "Фокус“ кметът, инж. Митко Топчиев. "Те вече са по-големи, разперват крила и се отделят леко от гнездото и явно тогава вятърът ги е духнал и са паднали. Затова, че са с разперени крила, са паднали като парашути и не са пострадали“, поясни кметът на селото.

Веднага потърсихме помощ от 112, но оттам не изпратиха никого. "Благодарение на бързата реакция на Сашо Чаушев от кабелната телевизия и служителите от кметството Цанко Буков и Красимир  Димитров, с големи усилия успяха да ги хванат и приютим в задния вход на читалището с осигурени храна и вода. Днес с съдействието на инж. Живко Хаджибожев - директор на EVN Момчилград и Здравко Топчиев, които осигуриха вишката  успяхме да си върнем щъркелчетата обратно в гнездото им“, разказа инж. Топчиев.

Той уточни, че тази година за първи път идват щъркели в Старцево. "Те имат три малки, като двете паднаха и ги спасихме. Те са част от селото и трябва да се грижим и за тях“, каза още кметът.