Две сгради, 15 дка широколистна гора и трафопост са спасени от пожар в Еленския балкан. Сигнал за инцидента е получен малко преди 15:00 часа вчера. От Регионална диркеция "Пожарна безопасност и защита на населението" уточняват, че причината за произшествието е човешка небрежност. Пламъците са потушени от екип от седем пожарникари. 

50 дка широколистна гора са спасени от пожар в района на павликенското село Батак. Сигналът е получен малко преди 10:30 часа вчера. Огънят е тръгнал от човешка небрежност, която е запалила сухи треви. Произшествието е ликвидирано от трима пожарникари от Павликени, като за щастие няма сериозни материални щети и пострадали хора.

Огнеборците от града са се отзовали и на още един сигнал за горящи сухи треви, този път в района на село Стамболово. Тук са спасени 100 дка посеви, като отново няма ранени. И тук огънят е предизвикан от хорско невнимание.

През денонощието на тел. 112 са получени още три сигнала за пожари. Горели са отпадъци във Велико Търново, отпадъци в Горна Оряховица /спасена е сграда/ и къща в търновското село Русаля /тук са изгорели дървени греди и плоскости, има и опушени стени/.

От Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението“ апелират градажните да са изключително внимателни при боравенето с открит огън.