Регионалният природонаучен музей в Пловдив прави за първи път "Нощ в музея“. Това каза в предаването "Цветовете на Пловдив“ на Радио "Фокус“ директорът на институцията Огнян Тодоров.  Правим го експериментално, като идеята е образователна и цели да предизвика интерес в децата към природата по малко по-различен начин“, обясни Тодоров.

"Под формата на игри и приключения, което моите уредници ще им изнесат цяла вечер, те ще спят на шалтета, на палатка вътре, ще има и вечеря, ще има педагогични игри, ще гледат филми, ще бъде цяло едно обучение чрез забавление“, посочи директорът.

Всичко ще се провежда вътре в музея.

"Единият ни уредник, който води това, има доста опит в подобни инициативи, така че съвсем в професионални ръце ще бъдат децата“, добави Огнян Тодоров.

В музея са се получили доста запитвания от родители на деца извън Пловдив. Затова се обмисля и начин подобни инициативи като тази и "Млад стажант" да се провеждат и в почивните дни, за да може да идват и деца извън града. В момента и двете инициативи са определени за дните от понеделник до петък.

Засега капацитетът е до 10 деца в група.