Обявен за противозаконно отнет лек автомобил установиха полицаи от Свищов. Оказало се, че шофьорът му е употребил солидно количество алкохол. От Областна дирекция на МВР - Велико Търново уточняват, че сигнал за случая е получен около 18:00 часа вчера. Обаждането било за открадната кола.

Малко по-късно екипите на полицията установяват, че превозното средство е пред магазин за хранителни стоки в село Овча могила, а минути след това колата е самокатастрофирала в селото. Зад волана е бил 38-годишен от Овча могила. При тест за употреба на алкохол апаратът е отчел 2,36 промила. Мъжът е отказал кръвна проба. Задържан е за срок до 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство.

През денонощието полицаи от областта са хванали и още един солидно почерпен шофьор, който е самокатастрофирал. 65-годишен мъж от Златарица е седнал зад волана с 2,71 промила алкохол в кръвта и се е блъснал в стълб на телена ограда.  Той е отказал кръвна проба за химичен анализ. Задържан е за срок до 24 часа. Срещу него е започнато бързо производство.

През денонощието полицейските патрули в област Велико Търново са проверили общо 490 граждани, от които 177 за употреба на алкохол и 383 автомобила, от тях 59 товарни и 1 мотоциклет. Съставени са 27 акта и са наложени 81 глоби по фиш. Заснети са 92 видеоклипа за скорост.