Малко е странно, дори трагично именно в район "Оборище", в Столична Община на бул. "Янко Сакъзов" да е толкова зле почистено в работен ден. Два дни след снега през януари, от който няма изненадани. Управниците спят зимен сън и не им пука! Това написа столичанин в групата "Забелязано в София", видя "Фокус".

Той публикува и снимки, които показват непочистена улица в района. Множество софиянци коментираха видяното:

- Почти никъде не е почистено.

-Взимаш една лопата и почваш да чистиш. Трябва да се работи, а не да се стои пред телевизора или в кафето!

- Успокойте се, до пролетта остават само някакви 60 дни! 

- Екстра си е.

- Да, задължение е на собствениците да чистят, но също така се знае, че българинът ако не бъде контролиран и глобен, няма да си мръдне пръста! Контролът е задължение и се извършва от Столичен инспекторат, който е на подчинение на Столична община, а не на съответния район! Докато не си влезнат в ролята и не си вършат работата, така ще е!

- Принцовете и принцесите от "Оборище", ми излезте и се разкършете малко, няма само слугите да чистят.

- Тези, които защитават общината и говорят, че би трябвало собствениците на магазините да си изчистят, явно не са от София или просто не ходят пеша. Тротоара е общински и ние плащаме данъци за поддръжката му. Когато се хлъзнете и си навехнете счупите нещо тогава ще осъзнаете. В нормалните държави тротоарите се чистят от общината, защото ако човек падне, той може да осъди общината и тя ще трябва да му плати!