Недоволство срещу застрояване в район "Красно село"в София. Хората от блоковете на улица "Грамада" са против изсичането на дървета. От общината твърдят, че там няма как да се строи, защото не е издадено разрешително.

"Съвсем случайно на сайта на община София видяхме, че точка в днешното заседание на Комисията по околна среда е разглеждането на експертна оценка и геодезическо заснемане на растителността, която попада в средата на междублоковото пространство. Причината е предложение за издаване на виза за строеж. За да се построи 5-етажната сграда обаче ще трябва да се унищожат най-малко 11 дървета. Освен това сградата ще е буквално на метри от прозорците на жилища в съседни сгради". Това разказа в ефира на NOVA една от живущите в района.

Кметът на "Красно село" Румен Русев подчерта, че към момента има мотивирано предложение за строеж. "Това означава, че в постоянната комисия по опазване на околната среда това предложение ще бъде подложено на гласуване. Убеден съм, че всички общински съветници ще го отхвърлят", посочи той.