След три капки дъжд сряда сутрин в София задръстванията са огромни, съобщи възмутен читател на "Фокус". Колоната от автомобили по бул. "Цар Борис III" в посока център започва още от "Красно село".

Градският транспорт и колите почти не мърдат. Колесният обществен превоз се движи със закъснение от около 10 минути и то още в района между "Горнобански път" и кръстовището с ул. "Тодор Каблешков".

Една от причините - тривиална. Трамвайното трасе от кв. "Княжево" към центъра продължава да ръждясва, въпреки че е готово от два месеца по него железница не се движи. Гражданите са принудени да чакат в студа и под дъжда заместващи автобуси, които не успяват да спазят разписанието си и хората закъсняват.

Поредният провал на "Промяната" и спасителите на София, които обещаха 15-минутен град, но не би. Решението за пускане на трамвая е в ръцете на столичните управници, които си играят на "дай си ми куклите, на си ти парцалите" и въобще не им пука за онези, на които само преди месец се подмазваха за гласове.