Софийски районен съд задържа под стража 26-годишен мъж, който се е опитал да нанесе лека телесна повреда на жена с която живее на семейни начела. Това съобщи Софийска районна прокуратура. 

Младият мъж с инициали С.К. е привлечен към наказателна отговорност за това, че на 17.06.2024 г. около 17:30 ч. на ул. "Клокотница“ в гр. София е удрял с ръце по главата на жена с инициали В.З., с която е установено че е в съвместо съжителство. В следствие на ударите й причинил лека телесна повреда. 

На 18.06.2024 г. около 11,30 ч. на ул. "Клокотница“ в гр. София младия мъж е направил опит да принуди В.З. да извърши нещо противно на волята й - да тръгне с него, като употребил за това сила - дърпал я е. Престъплението е останало недовършено, тъй като се е намесил очевидец. 

Образувано е досъдебно производство от 2 РУ-СДВР за двете деяния, като наблюдаващият прокурор е постановил и задържането на обвиняемия за срок до 72 часа, предвид възможността С.К. да извърши друго престъпление.

На 04.07.2024 г., наблюдаващият прокурор внесе искане в Софийски районен съд за определяне на мярка за неотклонение "задържане под стража“ спрямо С.К. Състав на Софийски районен съд се съгласи с доводите на прокурора, че обвиняемият може да извърши друго престъпление или да се укрие и наложи на С.К. мярка "задържане под стража“.

Мярката за неотклонение подлежи на обжалване пред Софийски градски съд.