Разкрити са извършителите на три кражби в Софийска област, съобщават от ОДМВР София.

Работата по първия случай започнала след сигнал от жител на с. Доспей, че велосипедът му е бил откраднат в района на "Учителския бент“ край р. Искър. Полицейските служители провели бързи издирвателни действия и скоро разкрили автора на престъпното деяние – 24-годишен самоковец. Отнетият велосипед е върнат на собственика, а материалите по случая са докладвани в прокуратурата.

Сигнал за кражба на козметични продукти от търговски обект постъпил вчера в РУ-Елин Пелин. Служителите на реда бързо влезли в дирите на извършителката. 51-годишната жена от същия град възстановила сумата на отнетите стоки. Материалите по случая са докладвани в прокуратурата.

Извършители на кражба от магазин разкриха и костинбродските полицаи. Действията им стартирали след получен сигнал, че от обекта са отнети различни стоки на обща стойност 150 лева.  Броени часове по-късно авторите на кражбата били установени и доведени в районното управление. В присъствието на родител двете малолетни момчета направили пълни самопризнания за стореното и  предали отнетите артикули, които били възстановени на управителя. Материалите по случая са докладвани в прокуратурата.