Любимата ни улица ще живее нов живот с разнообразни активности за хората и 120-метровата споделена трапеза в отсечката между ул. "Асен Златаров" и ул. "Васил Априлов", която кани всички да донесем ястие и напитка, и да споделим своето добро настроение със съседа, пишат от район "Оборище" в София.

Около ГОЛЯМАТА МАСА се събират емблематичните малки бизнеси и домакини от ул. "Оборище", които ще ни предложат своите специалитети – ХлеБар, Le Petit Quché, quche37, il Fornetto - Pizza Station. За още повече вкус и настроение около масата идват и MIAM, Gelato & Latte, Оnagiri_Ba, Cheese the Queen и Street Chefs.

Със сладки изненади и подкрепа в инициативата се включват и съседите от агенцията за недвижими имоти Unique Estates и гостите на квартала от by.entreе.

И напитки ще има, разбира се. Вижте на картата къде са разположение Sofia natural wine club , караваната на Pop the cork и коктейлите от Monkey Shoulder и бар FlipFlop. Благодарим на Delion за подкрепата!

Приготвили сме ви пъстра музикална програма от любими софийски улични музиканти, както и специална гост звезда, за която ще загатнем само, че ще ни зарадва с музиката си по съседски.

Благодарение на приятелите ни от ИКЕА, през целия ден, между 11 и 20 ч. ще има и ГОЛЯМА МАСА за най-малките ни гости.

В седмицата на празника на София, с Mastercard планираме и различни активности, с които да празнуваме безценните символи и места в града. През целия ден децата ще могат да се забавляват, рисуват, оцветяват и сглобяват знаковите #SoSofia символи. На събитието гостува и любимата ни инициатива на Credo Bonum Foundation и Мулти култи // Multi Kulti за кориците на въображаемото списание The Sofianer. По време на събитието всеки един от нас ще може да заснеме на корицата на The Sofianer това, което прави София безценна със специални фоторамки, а най-интересните детски рисунки и корици, сподление с хаштаг #Sofianer, #soSofia и #PricelеssSofia ще спечелят подаръци от Mastercard.

През целия ден ще можем да видим на октрито една вълнуваща изложба за историята и наследството на София — изложбата "София в минало време" на Бохемска София и сцената за култура и изкуство Централни хали, която гостува на ГОЛЯМАТА МАСА с подкрепата на Kaufland Bulgaria.

И понеже е Европейска седмица на мобилността, ще си поговорим и за по-устойчивите начини за придвижване в града, като ви предложим тествате два малки електромобила Citroën Ami на разположение за тест драйв през деня.

Нямаме търпение да посрещнем всички участници, малки бизнеси, посолства, съседи и домакини от Район "Оборище", Столична Община / District Oborishte - Sofia Municipality с подкрепата на Mastercard, които винаги подкрепят емблематичните случки и истории в града!

Защото да седнем заедно на ГОЛЯМАТА МАСА е безценно.