Социалните мрежи "загряха“ с коментари за природното явление в събота вечер. От 21:50 ч. във вторник, когато на територията на Видин и голяма част от страната се чу силен тътен, последван от ярка светлина, вече повече от 12 часа коментарите, предположенията  и оценките в мрежата не спират. Разнопосочни са коментарите -от взрив, паднал метеорит до паднала ракета.

Светлината, която хората са наблюдавали  е била от много ярка и силна, жълта и огнена, със зелени отблясъци. Други пък пишат за силен порив на вятър , в резултат на явлението, който е блъснал прозорци, щори, врати.

Природното явление, което стресна много хора е записано от десетки охранителни камери.

Охранителната камера, поставена на селската къща в село Върбово, община Чупрене, Видинска област, собственост на видинчанката  д-р Петкана Поломска също е записала природното явление. Видозаписа от камерата тя предостави на Фокус.

Върбово е село в Северозападна България и в него живеят около 90 души. 

Отстои само на 4 км северозападно от село Чупрене, на 12 км югозападно от Белоградчик и на 65 км от Видин. Върбово е отдалечено на 10 км от прохода Свети Никола, намиращ се на границата със Сърбия. В селото се намира храм "Св. Йоан Кръстител", който е поне на четири века.

Преди  24 години-на 27 април 199 г. малкото село Върбово попадна в медиите. Над селото, в планината падна ракета, изстреляна от югославска зенитно-ракетна батарея при водене на противовъздушен бой в близост до българо-сръбската държавна граница. Ракетата, направи голям кратер в скалиста местност, тя бе от типа на 3М9М3, използвани от зенитно-ракетните комплекси КУБ-М. Ракетата бе руско производство, експортен вариант. С този тип зенитно-ракетни комплекси разполагат армиите на България, Румъния и Югославия, припомнят военни.