През последните години лявата идея в България отива все по-зле и по-зле. От няколко години насам изборните резултати на БСП се сриват, независимо на какви избори, било то на местни, парламентарни и европейски избори. Това заяви на пресконференция в Благоевград бившият лидер на общинската организация на БСП в Благоевград Любен Милев, предаде репортер на "Фокус“.

Участие в събитието взеха още д-р Владимир Пандев, Емил Костадинов, Анушка Костадинова, д-р Чаталска и Йордан Симонски.

Те поискаха от Националния съвет на партията да бъде преустановено провеждането на националния цикъл от избори за ново ръководство. В противен случаи заплашиха, че ще напуснат общинската организация на БСП – Благоевград.

Според бившия общински лидер на БСП в Благоевград Любен Милев левицата е започнала да се срива през 2021 година, когато се проведоха президентски избори.

По думите му хората около Корнелия Нинова са "кръг на послушковци“, а самата тя е авторитарен лидер. Любен Милев каза, че се води активна кампания срещу БСП – Благоевград.

Думата взе и Емил Костадинов, който коментира, че до днешната пресконференция се е стигнало, заради безчинствата на Корнелия Нинова. Той призова членовете на БСП да инициират разпускане на конгреса и свикване на националния съвет.

"Готви се предоставяне на нов противоуставен мандат на Нинова. За нея не е важно БСП да е социалистическа партия“, каза Костадинов.

Благоевградските социалисти заявиха, че те не са властолюбци и не правят тази пресконференция, защото искат да защитят своите места.

"Ние сме за това да има разум, да има спокойствие за членовете на Общинската организация на БСП – Благоевград“, добави от своя страна Йордан Симонски.