Повече от денонощие дъжд вали на територията на Видин. Температурата на въздуха в различните селища варира от 1 до 7 градуса. На много места в дунавския град по улиците са се образували големи локви, което създава проблеми за движещите се автомобили, предаде репортер на "Фокус“.

Най-щастливи днес бяха децата в Белоградчик, където  от сутринта заваля мокър сняг и покри улиците и уникалните Белоградчишки скали. Най-смелите направиха и първите за сезона снежни човеци.

От сутринта мокър сняг валя и в Монтана и Враца. Снегът създаде проблеми на пътуващите през прохода Петрохан към и от София. Закъсали автомобили е имало по трасето на прохода през целия дена, казаха за "Фокус“ пътуващи, опашки от чакащи товарни  автомобили е имало и на околовръстният път на Монтана. В късния следобед тежка катастрофа е станала във Врачанско между селата Крушовица и Софрониево, което е довело до временно ограничаване на движението в този участък.

Към  19:30 ч. от Агенция "Пътна инфраструктура“ (ААПИ съобщават, че временно е ограничено движението на товарни автомобили над 12 тона в областите Плевен, Враца, Монтана и Видин поради силен снеговалеж и снегонавявания. Шофьорите на леки автомобили да се движат с повишено внимание и съобразена скорост в Северозападна България, се уточнява съобщението. Шофьорите, на които в следващите дни им предстои пътуване, да тръгват с автомобили подготвени за зимни условия, препоръчват от ААПИ. Водачите да шофират с повишено внимание и съобразена скорост, като спазват необходимата дистанция, да не предприемат резки маневри. Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали шофьори и работата на снегопочистващата техника, призовават още от АПИ. 

Снеговалежите ще продължат и количествата ще са значителни. Ще има виелици, снегонавявания и образуване на преспи. Ще духа силен и бурен вятър с пориви до 100 километра в час в редица области на страната. Червен и оранжев предупредителен код за снеговалеж и бурен вятър е обявен ННИМХ за утре на няколко области в страната.