На вчерашното заседание на Общински съвет Пловдив се прие предложението на групата на “Възраждане" за пълен и независим финансов одит на предходното управление на Общината, в лицето на ГЕРБ, което ще бъде извършено от Сметната палата и АДФИ.

Общинският съветник от “Възраждане", Господин Апостолов защити аргументирано позицията, че обществото има правото да бъде информирано за актуалното финансово състояние на Общината, което е крайно незадоволително и, което е следствие на досегашното управление.

В свое изказване от трибуната, Апостолов посочи, че в Бюджетна комисия е получено изключително притеснително писмо, свързано с доплащането на суми за невъзстановени проекти от Общината.

“Искам да изразя загрижеността си, във връзка с писмо и информация получени в Бюджетна комисия и най-вече, относно прозрачността на изразходваните средства от предходното управление и общинска администрация. От писмото става ясно, че сумите, които са доплащани за невъзстановени проекти са изключително големи. Това е много притеснително както за Общината, така и за бюджета, ние трябва да имаме ясна представа, какви точно финансови действия е извършвало предходното управление, които са довели до ощетяване на общинския бюджет.

В тази връзка, моля да ни бъде предоставяне информация за точната сума, която Общината доплаща за невъзстановени по проекти суми", заяви Господин Апостолов от “Възраждане".