Служителите на Националния осигурителен институт (НОИ) в Добрич изразиха своята солидарност с колегите си от цялата страна и излязоха на протест в ранните часове на деня, извън работно време, пред сградата на ведомството в добруджанския град, предаде репортер на "Фокус". В края на май служителите на НОИ излязоха на предупредителна стачка, сега техните искания са същите. И те са за достойна оценка на положения труд и достоен живот. Желанието е трудовите им възнаграждения да бъдат увеличени с 30%. Сега заплащането е малко над минималния праг за страната, а работата е отговорна и голяма като обем.

"Искаме достойно заплащане на положения труд. Много е работата, а ситият на гладния не вярва. Ако ние сами не си потърсим правата, никой от никъде няма да дойде да ни защити“, заяви пред медиите Елена Георгиева, старши експерт по осигуряването.

С протеста служителите изразяват своята подкрепа към исканията на колегите им на национално ниво за достойно заплащане на труда. Има готовност стачните действия да продължат и през следващата седмица.

Жулиета НИКОЛОВА