От понеделник, 9 септември, ще бъде възстановен транспортът от Войводиново до Пловдив и обратно. "Късно снощи бях сигнализиран от кмета на Войводиново, че превозвачът, който има сключен договор с Община Пловдив и обслужва линия 15, е преустановил дейността си.

От фирмата "Автотранс Чолаков“ не сме получили уведомление за спиране на движението на автобусите до Войводиново и обратно. Вчера пътуващите не са успели да стигнат до работните си места в Пловдив, тъй като е липсвала информация за внезапното решение на превозвача. Веднага след получаване на сигнала от Димитър Тосев се самосезирах и свиках екипа си за търсене на варианти за справяне с казуса.

Ние сме отговорна администрация и ще намерим решение жителите на селото да бъдат извозвани с автобуси до областния център и обратно. Няма да допусна децата да не могат да отидат на училище за първия учебен ден“. Това заяви кметът Димитър Иванов по време на работна среща, на която присъстваха кметът на Войводиново Димитър Тосев, общинският съветник Димитър Чолаков от селото, заместник-кметът на общината инж. Петър Минков, както и експерти, които отговарят за транспортната мрежа. Разгледани бяха варианти, които спешно да решат проблема с транспорта на жителите на Войводиново до Пловдив и обратно.

Заради археологическите разкопки, които ще продължат минимум 140 дни, превозвачът "Автотранс Чолаков“ на линия номер 15 отказа да се движи до Войводино. Създаденият проблем с транспорта е от компетентността на Община Пловдив, която има договор с превозвача, но рефлектира върху жителите на Войводиново.  

Община "Марица" има готовност да осигури всичко необходимо, за да бъдат обслужени пътуващите до областния център. "Преди години изпълних желанието на жителите на Войводиново да ползват автобус 15, за да се придвижват до Пловдив. Оттогава започнаха проблемите с нередовното обслужване на линията и с неспазването на графика. Възникналата кризисна ситуация ни принуждава да вземем мерки, за да решим проблема.

За нас е абсурдно без предупреждение от фирмата-превозвач, да се преустанови движението на автобуси, на които разчитат ежедневно стотици хора, пътуващи от Войводиново до Пловдив и обратно. Въпреки че община "Марица" няма договор с фирмата-превозвач, ще намери алтернативен вариант и ще осигури транспорт на пътуващите. За нас жителите на общината са приоритет и винаги могат да разчитат на адекватното решаване на техните проблеми от моя страна и на моя екип“, категоричен е кметът Димитър Иванов.