За периода 11-ти до 17-ти февруари служители на отдел "Държавен здравен контрол“ са извършили проверки на 29 обекта, във връзка със спазването на Заповеди на Министъра на здравеопазването и обявената извънредна епидемична обстановка. Това съобщиха за Радио "Фокус“ – Варна от Регионалната здравна инспекция в морския град.

Проверките са извършени в детски градини, салони за красота, ресторанти, бистро, снек-бар, сладкарница, магазини за нехранителни стоки и др. През отчетния период са обработени и са изготвени отговори на множество жалби, сигнали и запитвания, постъпили в инспекцията.

Служители на отдел ДЗК и отдел ОКМД са включени в графика на Летище Варна. За периода са пристигнали 3506 пътника. Връчени са 139 бр. Предписания за поставяне под 10 дневна карантина на лица пристигащи на територията на България. 623 пътника са представили отрицателни резултати от РСR и антигенни тестове за COVID-19. 86 пътника са представили документ за преболедуване на COVID-19. 2 431 пътници са представили документ за завършена ваксинационна схема срещу COVID-19.

57 пътника са представили два документа (документ за ваксинация и PCR – тест или документ за преболедуване и PCR - тест). За отчетният период са пристигнали 170 деца под 12 годишна възраст.

От служители на отдел “Организация и контрол на медицинските дейности" са направени проверки в лечебни заведения за извънболнична медицинска помощ, в лечебни заведения за болнична медицинска помощ и в аптеки. Всички документи по постъпилите преписки са окомплектовани, описани, заверени, сканирани и изпратени в ИА "МН".