Екипи на Областна дирекция на МВР – Русе и Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението“ – Русе ще се включат в провеждането на Практическо учение с участието на силите и средствата на Община Русе и съставните части на Единната спасителна система, което ще се проведе на 4 септември, сряда.

Общинското учение предвижда проиграване на външния авариен план на "Оргахим Резинс“ АД. Темата му е "Действия на Общинския щаб за изпълнение на плана за защита при бедствия на Община Русе и силите за реагиране на Единната спасителна система (ЕСС) при ликвидиране на последствията от възникнала промишлена авария с пострадали хора в предприятие с висок рисков потенциал "Оргахим Резинс“ АД“.

Учението ще протече в две части - щабна тренировка в сградата на Община Русе /от 9 до 11 ч./ и практическа част, която ще се състои на площадка на предприятието /от 11 до 13 ч/.

В занятието ще участват служители от двете териториални структури на МВР в Русе, със съответната специализирана противопожарна и полицейска техника.

В хода на практическата част на учението се предвижда задействане на локалната система за предупреждение и оповестяване, изградена на територията на предприятието, а при придвижването на автомобилите със специален режим на движение използването на светлинна и звукова сигнализация. За кратък период ще бъде затворен за движение бул. "Трети март“ в участъка от Сарайския мост до разклона за "Приста ойл", като това ще се осъществява от екипи на полицията.