Днес в парк "Кестените" кметът на Банкя Рангел Марков и заместник-кметът по културата д-р Александра Александрова поздравиха участниците в ХV-ия пленер на художниците. Те даряват своите картини на тема: "Банкя в мен" за специален фонд, който ще бъде на разположение при наличието на изложбена зала в Банкя, съобщиха от Район "Банкя", Столична Община във Facebook.

Сред художниците със свои картини бяха и ученичките на художника Стоян Мирчев, които бяха разработили темата за животните, будещи интерес в тях.

Връчването на поздравителните адреси протече на фона на изпълнения на арфата на Дария Ангеловска, които привлякоха освен почитатели на живописта и много меломани.

Това се случи на новоизградената постоянна сцена "Кестените", която ще ползва за летни матинета и други културни изяви. Ще се стремим по-често да ги има, така че след акватерапията в Голямата балнеолечебница, посетителите ѝ, отдъхвайки в парка, да могат да се отдадат и на арттерапия и мелотерапия, споделиха от Район "Банкя".

В парковото пространство, на сянка, бе разположена и Творческата работилница, организирана от читалище "Отец Паисий" град Банкя. Там библиотекарят Зоя Велкова бе събрала малчугани, но днешната й радост бе, че вече и по-възрастни хора се отбиват да сътворят нещо с ръцете си.