Кметът на Сливен - Градът на стоте войводи, г-н Стефан Радев, поздрави звездите на българската поп и рок музика изказа своята радост, че град Сливен е домакин на Националната кампания "Концерти с Кауза“ под надслов "С песен и стих в сърцата“. Той благодари на организаторите и участниците за внимание към каузите.

"За общината Сливен репродуктивното здраве е много важно, не само защото това е национален проблем за демографската криза в България, но и защото е личен проблем, който докосва и много съграждани“, сподели г-н Радев и добави, че община Сливен вече десета година има фонд за подкрепа на двойки с репродуктивни проблеми, който е помогнал на над 200 двойки, а над 90 деца са родени с подкрепата на община Сливен.  Г-н Радев похвали община Сливен с богат културен афиш и апелира повече присъствие в национален ефир.

Публиката в Сливен взриви залата с бурни аплодисменти при появата на всички артисти още в началото на концерта и се наслади на прекрасните български песни, изпяти от Маргарита Хранова, Петя Буюклиева, Нели Рангелова, Милена Славова, Коцето Калки, Искрен Пецов, Росица Ганева, Красимир Недялков, "Дует с Кауза“ (Галя Георгиева и Атанас Лазаров), групите "Спринт“, Хоризонт“, Дует "Аморе“, група Жестим.

Гости в "Концерти с Кауза“ в Сливен бяха Мария Петрово, Кристияна Узунова и Тодор Иванов  от "Клуб Ритъм" - гр. Сливен с ръководител Елена Пеева, които изпяха любими български песни, а младежите от сливенските групи "Монолог" и "Монолог Джуниър" при Хуманитарна гимназия "Дамян Дамянов" с вокален ръководител Виолина Попова откриха събитието, което се проведе в Спортната зала "Васил Левски“.

Млади таланти и местни изпълнители ще има във всеки град от Кампанията, в знак на съпричастност към инициативата и осъществяване на мост между поколенията.

Националната кампания "Концерти с Кауза“ е организирана от Сдружение "Независими автори, музиканти и продуценти“ (СНАМП), на която председател е Пейо Пеев, Студио Спринт Проджект и в партньорство с КТ “Подкрепа“, Фондация "Искам бебе“, "Жени с Кауза“.

Целта е да се предоставя информация за превенция и насърчаване на жените и мъжете на възраст между 25 и 35 години да се изследват, за да разберат какъв е репродуктивният им статус. Кампанията насочва вниманието към темата и важността от навременни изследвания в ранна възраст, дава възможност за обмяна на опит и срещи с жени, преминали по пътя на репродуктивните проблеми. 

Другата каузите е "За повече българска музика в национален ефир“, която се превърна в желание на българските музиканти и изпълнители, в мисията за над 50 % присъствие на българска музика в националните ни медии

Отличаващото концертите и популяризирането на българския жестов език чрез изкуството на хората с увреден слух, тъй като хората със слухови нарушения в България стават все по-видими в нашето общество, именно чрез въвеждане на Закона за българския жестов език, неговото популяризиране и включването му в творческата и културна сфера.