В Сливен събитията по повод обявяването на независимостта на България, провъзгласена на 22 септември (5 октомври нов стил) 1908 година, ще започнат от 20 септември, петък.

Жители и гости на града ще имат възможност да посетят празничния концерт на самодейните състави на пенсионерските клубове от община Сливен на 20 септември, петък, в Градската градина. Началото е от 10 ч.

За петъчния ден е планирано и представяне на новите издания на книгите от трилогията на Цончо Родев "Бурята“ и "И стана ден“ във фоайето на зала "Сливен“. Началото на мероприятието е от 11 ч.

Събитията по повод Деня на българската независимост в Сливен на 22 септември, неделя, ще започнат с общоградска церемония на площад "Хаджи Димитър“ от 11 ч. Тя включва ритуал по издигане на националното знаме и полагане на венци и цветя пред паметника на Хаджи Димитър и сливенските възрожденци, съобщиха от общината. 

След церемонията на централния градски площад, е предвиден и празничен концерт на сливенския ансамбъл за народни песни и танци. Началото е от 11.45 ч.

Организатор е Община Сливен и Център за подготовка на специалисти – Сливен.